Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TV4 upphör med lokala nyheter från i sommaren.

 

- Bort som blåst blir dagen också från midsommar som börjar med ett skiva rostat bröd i tv soffa, marmelad, ost och te, en typisk English frukost.

Dystra perspektiv på morgonen utan lokala nyheter ser mycket bisarr och bistert ut.

Jag har en känsla av en främmande makt ockupation  och jag vet inte hur jag ska bota min oro,

Då  så jag ger mig ut i värkligheten redan kl. 5 i morse, och se stämningen hur ser ut kring tv4 huset i Stockholm.

Jag ser tv 4 anställda komma in med huvudet böjd, ren sagt med en annorlunda profil och livsstil,

Vi råkade blir grannar, bland den täta område i Värta frihamnen trakten, några av dem är bekanta till ansikte med åren.

Och fria var vi också, snubbla och små prata med varandra.

Men nu efter har flyttat in utländska intresse i område,

Satellits Mast funkar inte som det ska.

Nu gäller köpa sig en hund och går ut och upplysa sig själv om så önskas, garvar vi med varandra under en bestående besk smak i en påtvingad leende.

Hunden, föra alltid  människor samman, det är en ny trend och kultur som förenar vår stor stads medborgare i Stockholm

 Hunden som medium.

Men vad någonstans skall man rasta så många hundar och slå front till så många nyinflitande, jargon på cyklar som pratar så konstig och hindrar med flit buss 55 längs stadion.

Jag känner i huvud redan hur propp matas med skit snack typ klagomål som till exempel: vad det trångt? eller, oj vad du är försvenskad!

Om jag säjer mitt namn då folket tar ett steg bakåt i respekt. Visa vet någonting om mig som jag förtränger eller betraktar som misslyckat d.v.s. demokrati papa.

Vad vet jag om, vet och etikett håller hus nu för tiden?

Pratar bara på.

Vad det är tråkig och dött?

Värkligen jag måste lära mig hur man ska bosätta sig och befästa sig på landet och ändå genom landet.

Jag saknar kompas, eller skulle jag klara ett sådant instrument orientera mig i stor Stockholmstad nu för tiden?

 När grävlingar har markerad sina revyer överallt!

Mycket tacksam för kommentarer om hur livet på landet i stor stad funkar och vad kan man göra för att bli en och samman för landets bästa och invånares vid gränser intill vid Östersjön.

***




Prosa (Novell) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-11 08:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP