Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När överkastet blev ett brev

Jag skickade efter ett överkast från Jotex
men det motsvarade inte mina förväntningar
som det heter
så jag beslöt att skicka tillbaka det.

Pressade ner överkastet i respåsen av plast
fyllde i retursedeln
tejpade igen bautapåsen
och återvände till Konsum
där jag nyss hämtat ut det jättestora paketet.

En brydd kassörska försökte flera gånger
scanna in streckkoden på retursedeln
men det var stört omöjligt
så hon tillkallade en annan kassörska.

Jamen, detta är ju ett brev
bara att slänga  i vår brevlåda
påpekade denna besservissigt.

Oj, den blev redan full
sa den överraskade (första) kassörskan
efter att hon tryckt ner jättepåsen
i deras så kallade brevlåda.

Jag fick inget kvitto
men inte ska väl ett brev i kolossalformat
kunna försvinna i hanteringen?
Nä nä - fast man vet ju aldrig . . .

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av Eva Helene VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-04-13 16:23



Bookmark and Share


  Knådan
Vardagsbetraktelse - bra.
2014-04-16

  axveronika
Haha! Jag ser det hela framför mig!
2014-04-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-04-16

  ResenärGenomLivet VIP
Så det kan va...det blev till en kul text i alla fall...:-))
2014-04-15

    Dan Myrbeck
Underhållande text! Har en liknande
erfarenhet, kanske en text om detta
framöver?
2014-04-14

  Bibbi VIP
Så det kan gå.
2014-04-14

  Anya VIP
Jaa besservissrar är svårt vart än man stöter på dem. Det värsta är att jag sällan finner orden vad jag ska säga förrän långt i efterhand. då börjar jag fundera...precis som diktarjaget i texten.
2014-04-14

  anits VIP
ja, så kan det gå, konstigt att du inte fick något kvitto, det brukat man ska ha, även når man skickar retur som brev
2014-04-14

  ULJO
Ja så det kan gå. Tack för att du bjöd på denna berättelse
2014-04-13

  Monika A Mirsch VIP
Snyggt! Nästa besserwisser idé: Ifall överkastet dröjer oroväckande länge, pröva sända ett brev per brevlåda till Jotex, de kan ju bli så perplex, att de sänder dig ett riktigt fint överkast direkt hem. Minns den trygga mjölkbutiken i nedre våningen i min barndom, där man alltid fick exakt det man saknade, tog emot mjölkannan, franskan och 100 g smör och förde köpet hem till mamma.
2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP