Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det havet tar det också ger



Sanden kryper in
under dörrspringan huttrar
naken i mörkret
gäss på vågorna bruset
tränger in i badhytten

dofter av hav tång och
nytjärad eka kittlar
i näsborrarna
vill inte se sommaren
bada i solsken hulkar

sväljer förtreten
drar åt badrocken torkar
bort tårarna ser
över anletsdragen tar
ett djupt andetag möter

stormen tjuter
förblindad av hat rusar
ut mot vågorna
kippar tyst efter andan
havet bär förseglat svar

vinden mojnar en
flaska guppar lojt driver
långsamt mot stranden
femtio år har gått läser
först då kommer tårarna

blundade då för
de lyckliga stunderna
såg inte smärtan
i din blick ditt leende
kort därefter gick du bort

fick höra att du
skrivit ett avskedsbrev som
du hade kastat
i havet förlåt mitt svek
älskar dig in i döden




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-20 10:30



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
stark är bilden
berör djupt
2014-04-20

  Ninananonia VIP
Berörandevacker poesi från havet..
2014-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP