Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snigelskedens sanning


Var kom all den sorgen ifrån igår
alla tårar som legat och väntat på lur
hur visste de att det var deras tur?

Är det rädslan för att lyckas nu när jag har vaknat
Nu när jag är bättre än det sämsta från förr
Är det svårare att vara glad för då känner man ledsnad
Är det svårare att försöka när allt kan gå fel?

Så sitter terapeuten med en snigelsked
dyrkar upp mitt skal
med ett enkelt grepp
säger sanningar jag redan vet om
att jag är rädd att sakna
rädd att ha sorg

men så säger jag trotsigt
att jag är trött på det hela
mitt resultatkort är fullt
ta någon annan
men hon ger sig ju aldrig
manar ständigt på
jag har slutat att springa
orkar bara gå
då ler hon så stilla
det gör väl inget min vän
så länge hållet är samma
går vi framåt ändå




Fri vers av Lady Macbeth
Läst 264 gånger
Publicerad 2006-03-25 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth