Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livslinan


Jag blir sorgsen
när jag läser dina ögon
Jag blir sorgsen
när jag hör din röst
men din sorg har blivit till en gåva
din sorg har blivit andras tröst

Jag ser lager efter lager
falla inför mig
och träder in i ett förbjudet rum
där ser jag en kvinna
som gjort sitt bästa
i en värld som inte bjudit till

Jag blir sorgsen
när jag hör dig tala
jag blir sorgsen
över ord som ej sagts
men ditt liv har gett dig en vishet
om än till ett ocker högt pris

Du har blivit en livets båt
en vattendroppe som hoppar i
du håller i linan
som skall rädda andra
är det skälet
du sparat ditt liv?




Fri vers av Lady Macbeth
Läst 234 gånger
Publicerad 2006-03-25 21:20



Bookmark and Share


  JML
Känner igen detta. En som offrar sig för andra. Fint. Gillar sista bäst, med vattendroppen som hoppar i.
2006-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth