Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solglimt



I tystnaden hörs
viskningar och rop enkom
för den som lyssnar
med öppet sinne vinden
har ingen bestämd riktning

liksom orden har
sina avsikter och sin
mening faller de
likt regndropparna några
tar emot dem med öppna

munnar och slutna
ögon en och annan med
kritiska blickar
dissekerar texterna
missar andemeningen

molntussar glider
fram i sakta gemak bär
upp himlen vårt tak
ordet är fritt hur och vad
du tänker på din ensak

i tanken är vi
fria i ord och handling
styrda av regler
ibland till hjälp oftast till
hinder vi själva reser

bygger meningar
ord som frihet jämlikhet
flyktiga i all
välmening fångas upp av
vinden drunknar i bruset










Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-05-01 12:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En fin och tänkvärd text...håller med...
2014-05-02

  Lena Själsöga Keijser
läser familjehemligheter
läser solglimt

tvenne strofer
andas
djup skönhet
sannhet

din ton är
begrundanslugn
2014-05-01

    MelodyOfMemory
Den som vill får sin ordglimt från er kloke ;)
2014-05-01

  louisegirl
Fint!
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP