Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LIVE BLOGG


Ioana Cosma korrespondet/ Donetsk/ enda journalist i Ukraina

Ioana Cosma korrespondent från Donetsk den enda journalist i Ukraina

På ledningscentralen är soldater beväpnade till tänderna. Vi ser spår av blod

Staden som har proklamerat självständighet i lyx europeisk fotboll är nu nästan förestående utbrott av inbördeskrig. Ioana Cosma www.stirileprotv.ro fram till mitten av staden i en roman skriven historia.

LIVE BLOGG:

? " Vi kommer till kommandocentralen. Soldater är beväpnade till tänderna, stolen är förkrossad. Se spår av blod. Du kan inte titta åt vänster och höger. Dra i ögat och se den ”revolution” i all sin sorg. "

? Personer som sover på golvet, kvinnor matlagning i provisoriska kök. Vi delas upp, gör att kameran inte. Vi förklarade på ryska, förstå tecknen. En soldat utan en pistol, vaktar mig. Min kollega är ute och väntar.

? Den förhandlingspositionen i Kiev ett nytt utbyte av gisslan. Gisslan är ok. Vår är nervös. Vi kallar Yuri, vår guide och taxichaufför. Han rapporterar att Dlaviansk är i jou terror. Ground Zero! Flytta inte ett finger utan att behöva ge rapporten. En soldat hoppar på oss och beordrade att inte skjuta något. Cascade och taggtråd barrikader.

 

?  Vi lär av Yuri , guide ordnade för oss, där barrikader , och där Sital . Trauma " skicka oss Ioana Cosma är Rumänsk den enda journalisten i östra Ukraina.

? Staden är ganska tomt överallt, men inte illavarslande. Från en panel hejar rumäniska med ”hej” Mircea Lucescu.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-05-17 19:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP