Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är glad och stolt över att ha TOTALBOJKOTTAT EU-valet. Jag rev mitt röstkort. Det kommer jag också att göra i september.


PÅ BITTERHETSBYRÅN I DAG

Man söker en syndabock att avreagera sig på. En måltavla för de brinnande pilarna. Misslyckade är man. Och det vet man om. Bakom sig har man kraschade äktenskap, företag som gått i konkurs eller urusla skolbetyg. Inom sig bär man på olika slags frustration. Nu måste man få utlopp för allt detta. Så man samlas på Bitterhetsbyrån. "Man är överens om ett hat", som Di Leva sjöng.

Samvaron är baserad på en gemensam plattform: hatet mot fienden. Någonstans måste man ju göra av det farliga avfallet. Så - det är DERAS fel! De är annorlunda. De hör inte hemma här. Alltså är det deras fel.

 

Kvinnan som var gift med en man som misshandlade henne har äntligen hittat någon att spy ut sin galla över. Det är DERAS fel! Och till råga på allt gifte sig dottern med en!! DERAS fel.

 

På Bitterhetsbyrån i dag. Sura safter flödar. Fräter omkring sig som en cancersvulst. Intet nytt på Byrån. Samma idisslande och ältande. Vi och de. De och vi. Deras fel.

 

 

LARZ GUSTAFSSON   25/5 2014




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-05-25 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP