Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som är eller försöker vara, ärlig mot sig själv, kan aldrig vara annat än blott delvis ärlig mot andra. Det går inte ens att vara helt ärlig mot sig själv. Eftersom det ligger i människans natur att förråda sig själv till illusionen.


Något litet om att vandra




Jag håller delvis med varje talare,
tänkare, filosof och dirigent. Jag
håller med en stund innan tankarna
börjar vandra och håller jag inte med

så vandrar de ändå. Ibland är det svårt
att koncentrera sig på innehållet i en bok
eller en film, ett program. Det enda
verkligt underbara är att även om vi

kan hålla med varandra i vissa fall, vi ändå
inte kan följa varandra hela vägen, utan
väljer hela tiden delvis vår egen väg, även
i de fall vi till synes vandrar sida vid sida.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-30 20:25



Bookmark and Share


  Schizooliza
Än så länge har jag faktiskt bara mött en jag kan hålla med till 100 proc. O det är inte du för du är regeln o regel utan undantag är en illussion o jag är det fabulösa undantaget aber natürlich.
Men vandringstexten va riktigt fin den:)
2014-05-31

    ej medlem längre
Intressant skrivet om dynamiken i ärligheten mot sig själv kontra andra. Tänkvärt!
2014-05-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP