Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det alltid finns en tredje väg eller ett tredje val, beror på att om inte undantaget från regel ett och två presenteras, det alltid finns läsare som vill börja käbbla om just undantagen. De kanske själva tillhör den kategori


Det finns två sätt att behandla folk på



Jag har två sätt att närma mig folk,
det är mer humörbaserat än något annat.

Jag ber dem berätta om sig själva.
En i stort sett oslagbar början. De flesta
kan tänkas tycka illa om att deras sällskap
börjar prata om sig själva, oombedda.

Samtidigt lyser de upp om en själv utan
att gäspa då och då, verkar intresserad
av att få höra 'allt' om deras liv från födseln
och fram till 'ohejdad vana'.

Min andra strategi är att visserligen be
dem berätta om sig själva men samtidigt
börja gäspa då och då, som för att markera
att jag bara fått för litet av den goda
nattsömnen.

Den tredje går ut på att försöka skaka
av sig dem, utan att genast be dem dra
så långt vägen räcker.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 177 gånger
Publicerad 2014-06-06 15:07



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag sade till en man som ville ställa frågor att jag var "mentally deranged".
2014-06-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP