Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag växte upp, upp och levde i Transsylvanien.


Mannen gynnas av gudarna.

 

Du kan inte alltid hitta de dansar i ditt hemland, men

Deras mod

om deras överlägsna intelligens, som födde beundran,

och avund,

om deras makt offer, kärlek till landet.

Jag tvekar att nämna

gränslös kärlek och mod att ge upp, för alla,

För att gynna en man.

Kvinna författare,

kvinna, drottning, kvinna, Princess,

kvinna-flygare-skådespelaren kvinna, kvinna-musa,

– Bondkvinna ...

Berättelsen oavsett var, vem,

Varje kvinna blir en drottning.

livet för dessa kvinnor,

mod som de hade

att vara annorlunda än den tid i vilken de bodde,

Jag kände en stark stolthet över att vara "rumänska". Och jag lärde mig att varje kvinnas dröm kan gå i uppfyllelse.

Även om hennes fot krossar dammet av byar,

Eller röda mattan.

Kanske för varje man en kvinna förkroppsligar idealet om absolut skönhet och hon blir oförglömlig en gång upptäckts. Brilliant. Vackert. Courage. Patriots. Löving att offra. Rumänska kvinnor bedövade Europa och i hela världen.

Från bondkvinna i sandaler och catrinta,

Från tiggare och missionerar till prinsessor och drottningar världen över.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-09 21:05



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Så sann kvinna är ingenting utan hjälp och kärlek från en man.
Hur insiktsfull hon är.

2014-06-10

  Federico Romano
Medan kvinnan avgudas av mannen..
2014-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP