Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvegods helt otippat




När Peders farfar gick bort fick Peder ett gammalt
fult skåp och några byråer. Efter att ha använt
skåpet i arton år gav han bort det till sin bror som
höll på att bygga om huset och ställde färgburkar i

det. Men brodern tröttnade på att behöva öppna
och stänga dörrarna så dem hakade han av helt flott
och slängde bland kasserat virke i en container.
Flera månader senare åkte skåpet med som kaffeved

på en majbrasa. Peder såg många år senare att
på Antikrundan gick ett snarlikt skåp för hela
46.000 kronor trots att det var en smal repa
över ena dörren. Han tittade då i ett fotoalbum

och såg att skåpet hade exakt samma figurer på
dörrarna och var av samma typ som det skåp han
fått efter farfar och som hans bror just då inte velat
ha. Antagligen serietillverkning och det har en ju

hört att sådant, exempelvis från större möbelvaruhus
inte är mycket att spara på. Byråerna hade han dock
just då kvar men nu var det ju skåpet som var något
att ha så dem brydde han sig inte om att ge bort.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-15 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP