Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utkast


SVARTSJUKEDRAMAT

Den svartsjuke mannen i ett  villaområde, uppmärk-
sammade till sin fasa att hans fru, kastade granskan-
de blickar åt den nyinflyttade singelmannen, så han
iscensatte en sammansvärjande ryktesspridning där
illasinnade  rykten  spreds  om den nyinflyttade, det
var allt ifrån,alkoholist,narkoman, psyksjuk, pedofil,
blottare, fönstertittare  mm, helt  utan  substans och
grund,men eftersom rykten färgar av sig och sprider 
sig så fick några psykiskt instabila grannar för sig att  
göra sig av med honom,och slog helt enkelt ihjäl hon-
om, för vem vill ha pedofiler,knarkare,blottare, fönst-
ertittare och psykfall i sitt kvarter ?  Polisen kunde ej
finna några  misstänkta varken  bland  hans  grannar
eller hans anhöriga varav han saknade  det  sistnämn-
da,så fallet lades ner i beslut av att det saknade utred-
ningsunderlag, eftersom polisen blivit mutad.
Några år efteråt fann polisen sålunda  den  svartsjuke
mannens fru ihjälslagen,och allt pekade nu på hennes
man,¨som  blev  åtalad  och  dömd  för  stämpling  till
mord  eftersom en "judas"  i  grannskapet avslöjat hon-
om som  anstiftare till  mordet  i  förblindad  nattsvart 
svartsjuka, polisen som utredde i 1:a fallet åtalades för
mutbrott och underlåtelse av att  utöva  tjänst trots be-
fogenhet till det att betala skadestånd  till den mördad-
es dödsbo,det blev ett ståtligt gravmonument över den
oskyldigt förljugne,närmast ett martyriums mausoleum.

                                                                 '''




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-16 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP