Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag såg nyss ett program som tog plats i Sibirien, av alla ställen. Vilken plats på sitt sätt är nära besläktad med en helt annan som på jorden förgäten plats.


På ren svenska




En kamel fick syn på en banan som låg och vilade sig på en filt i sanden i en oas i en Sahara öken. Kamelen såg så konfunderad ut att bananen vågade sig på en fråga.
- Du ser så förvånad ut kompis, hur kan det nu komma sig?
Här får läsaren dock ta med i beräkningen att dagens kamelförare var från Trondheim i Norge och att bananen suttit på en stock i Dominikanska republiken.
- Jo, ser du. Min cykel blev stulen i förrgår och veckans tåg lämnade stationen i Singapore först igår morse.
Till saken hör förstås att på lokal dialekt står ordet Sahara, för öken på ren svenska.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2014-06-28 14:09



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Sådär kan det ju låta ibland när man försöker förklara saker och ting för folk som inte är inuti ens hjärna (el hjärta)!
2014-06-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP