Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

husse

hans schäfer var vacker men själv såg han ganska eländig ut
husse
där han på blanka eftermiddagen försökte sätta i sig en portion hamburgare vid den lilla kioskserveringen

schäfern
liggande tydligt platsad
husse
fumlande med sin mat
ögonvimlig

när jag kom förbi för andra gången helt nära och schäfern fortfarande låg stilla lugn och husse fortfarande liksom brottades med sin mat, kunde jag inte låta bli att kommentera den fina hunden
- en härlig hund du har, sa jag, och så väluppfostrad
han måste ha en bra husse, den hunden

husse tog paus i sin kamp med kioskmaten
vred något ryckigt på sitt huvud
tittade upp på mig och fick som ordning på sin blick
såg på mig
räckte fram sin hand

- tack, snälla du. tack.
och våra händer och våra ögon möttes just över schäferns huvud

och jag tänkte att jag borde satt mig bredvid mannen och tagit mig en hamburgare jag med
handling är ändå mer än ord




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-07-03 14:05



Bookmark and Share


  Connie
Så otroligt fin handling. Dina texter berör mig djupt!
2014-08-22

  Minkki VIP
ett vackert möte, fint skildrat
2014-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP