Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns många sätt att handskas med väggar på. För det första måste jaget bestämma sig för om de skall vara som de är, tapetseras, målas eller rivas. En rivningsmetod går ut på att riva hela huset eller helt enkelt elda upp sig.


Något litet om hus




Ibland går väggarna ända upp till taket
på en del på hus. Ibland löper de från
taket och ända ner till golvet. Det blir
mer praktiskt på det viset, beroende av
vad huset används till.

Ett boningshus exempelvis har stora
fördelar av att väggarna täcker helt och
hållet gapet mellan just golv och tak.
Det blir mindre dragigt på det viset och
har du dessutom turen

att fönsterglas täcker väggarnas öppningar
för utseendets skull, de kan tjäna till att
hålla värmen inomhus och tillse själva
utseendet även. En vän till mig blir ibland
förvånad över att

jag vill hänga om tavlorna, ta ner redan
befintligt hängande och sätta upp nya.
Första gången han skulle ge mig ett handtag
under skiftet förvånades han över att det
redan satt en spik

i väggen så det var att bara hänga upp nästa
tavla just där. Det eller så var han bara
intresserad av tapeten. Mina tapeter har jag
gjort själv genom att klippa ut artiklar ur
tidningar och limma

upp på väggen och därefter stryka väggarna
med en skyddande hinna så de tål att titta
på utan att slitaget blir för stort. Mina
vänner och bekanta förvånas över mitt
behov av att alls ha

tavlor på väggarna. Men för mig är en tapet
bara en grund för tavlorna att finna sin
placering hos. Betraktaren kan då börja
med att finna sin fascineras av tavlorna
och vad de föreställer.

Gå närmare för att studera penselföringen,
signaturen och inramningen och då upptäcka
att mellan tavlorna det finns mera än blott
tavlorna ger av upplevelse. Det viktiga är
ju att du trivs själv.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2014-07-10 14:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP