Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon vid älven.

Natten vilar -gryningen tar vid
dimman dansar över älven.
Ett trolskt sken ramar in naturen
vi andas in alla intryck.
En fågel sjunger en glädjedrill
en vit fjäril landar på min axel.
Ni känns plötsligt alldeles nära
ger mig en stunds meditation.
Som en hälsning
som skänker stillhet och lycka.
Solstrålar silar sitt ljus genom trädkronorna
det är som att stå mitt i en målning.
Forsen sjunger sin sällsamma sång
virar in sig som balsam runt själen.
Solen och värmen trollar sakta bort dimman
luften är frisk att andas-dagen har åter kommit.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-07-29 15:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Som att dricka nektar.
Gudarnas dryck
2015-02-19

  Lars Hedlin
Så fint!
2014-08-06

  Lärling
Så vackert!
2014-08-05

  ULJO
Vackert skaldat om naturen
2014-08-01

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart vackert...
2014-08-01

  Rise Little One
Fin stämning i naturen..
2014-07-30

  anits VIP
Vacker natur poesi!
2014-07-30

    ej medlem längre
Så vackert...poesi och naturlyrik.
2014-07-29

  Palett
Vackert om morgonstunden.
2014-07-29

    ej medlem längre
Härlig stämning i denna..
2014-07-29

  Per "Läsaren" Sörqvist
Gillar
2014-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP