Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gaza




Förintelsen
måste vi alla minnas,
herrefolket fördöma,
ingen får glömma
de israels barn
som inte fick finnas.

Men Förintelsens
barn och barnbarn
förintar
som vore det då.

Historielärda som få
upprepar de ironiskt
historien -

då deras bibliska historia
om det utvalda folket
ju går längre tillbaka
än så.







Bunden vers av Jan Widströmer VIP
Läst 465 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-07-30 16:28



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker Jan är tydlig i sin åsikt, judarna lever på ( i opinion, i politik, i historieundervisning mm) de vidrigheter de blev utsatta för under bl a andra världskriget och nu använder de samma våld själv.
2014-09-05

    ej medlem längre
Sant och riktigt skrivet. Israel, staten som inte erkänner några gränser och som inte har några, anser sig ha rätt att ta för sig av palestiniernas mark, med alla medel, inte minst terrorism, det kan gälla vattentilldelning, villkor för markköp till granater mot badande och marknadsbesökare.
Tyvärr använder Hamas nyårsraketer som inte dödar någon. Men Israel är slugt, tillskriver en död beduin, utan namn, raketerna. Hamas borde ha mer antipansar och luftförsvarsrobotar - att Hamas inte erkänner staten Israels rätt att ta för sig av mark i Mellanöstern är naturligtvis det enda raka.
2014-07-31

  i af apa
Konstererad säger något, Cilax också & AndyM , jag är osäker på vad du säger, egentligen...
2014-07-31

  Popangelov VIP
Tycker inte det är seriöst att från Sverige ta 100% parti för någon av sidorna i konflikten. Den är komplex och onda krafter finns på båda sidor. Det har blivit en konstig "väljasida-mentalitet" i Sverige som är ovärdig i denna katastrof.
2014-07-30

  Peter Olausson VIP
dina ord är milda, men säger vad det handlar om. Mord är mord vem som än håller i avtryckaren.
2014-07-30

  walborg
Det som nu sker är mer än uthärdligt - sedan 1948 som jag minns väl, har hat odlats genom generationerna. Rädslan och kränkningen är idag för stor för att hanteras utan kraftfullt ansvar utifrån.
2014-07-30

    ej medlem längre
2005 drog sig Israel helt ur Gaza för att testa Hamas ifall de var seriösa politiska statsbyggare samt värnade om det palestinska folkets framtid. I samma stund Israels militär lämnade Gaza så började raketerna och missilerna hagla ner över Israel. Självklart behövde den försvarande militären vända tillbaka direkt.
2014-07-30

  cilax VIP
13000 rakter har avfyrats från Gaza mot Israel, du skrev inget då. 17/7 tackade Israel ja till egypiskt förslag om vapenvila, Hamaz sa nej. Sen gick Israel in. Hamaz har utplåning av Israel på sitt program. Ett nytt demokratiskt val i Gaza skulle blåsa bort Hamaz, varför har inget val hållits sedan 20006. Varför har inget nytt demokratiskt val hållits i Tyskland efter 1933.
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP