Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag undrar

Jag undrar hur pass skarp hörsel en människa behöver ha, för att hon skall kunna uppfatta vingfladdermusik från fjärilar.
Något litet ljud uppstår väl - kan man tänka - hur fjäderlätt än deras vingar förs.

Jag prövar med en gräsfjäril. Lägger mitt öra så nära intill som det bara går och lyssnar uppmärksamt - men hör naturligtvis ingenting utan får nöja mig med åsynen av den underlätta flykten där bland rödklintsblommen.

Och kanske, dessutom, skatta mig lycklig för att dessa varelser alls finns i min närhet. Kulturlandskapet förändras i rasande takt och den blomsterprakt som föder fjärilar är stadd i utdöende.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-07-31 17:00



Bookmark and Share


  Connie
Mänskligheten är helt beroende av insekternas arbete! Skrämmande att våra ödmjuka tjänare är på väg att bli utrotningshotade!
2014-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP