Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris på enskild begäran


Utanför paradiset

 

Den kärlek som jag måste ha
finns inte att köpa för pengar.
Så Fröding kom undan rätt bra
när han sökte tröst i de sängar
som Steinbeck i sin litteratur
placerade Öster om Eden
dit Kain, en skön krumelur,
fick fly från den himmelska vreden.

Ja, skrifter förtäljer om tid
som nu sedan länge är svunnen.
Nu undrar jag emellertid
hur sägnen kan bli så hävdvunnen
och hur verkligheten vi ser,
i färger så skarpa och bjärta,
förlamar processen som sker
i den längtan vi bär i vårt hjärta.

 

 




Bunden vers av © anakreon VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-03 15:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Stagnelius, dude.

Skapelseberättelsen är ingen sägen. Den är ett faktum.
2014-08-03
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP