Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
BACCILLER HOTAR FÖRGIFTA HELA SAMHÄLLSKROPPEN


EN EPIDEMISK INFEKTION I DEMOKRATINS RÄTTSSYSTEM VARS-

I ett  samhällssystem  vars  hyllade  demokrati
gör medborgarna blinda inför dess baksida av
reklamen och dess  sårbarhet  vilar på en gene-
rositet  gentemot  de  som  har  råd köpa sig en
yrkestittel   och  spendera   stora   summor  för
flera  års  utbildning, när,  det också en hel del
bacciller  vars bakterier infekterar  rättssystem-
en i samhällskroppen  vars organ  angrips  inni-
från,och som efter en tid förorsakar en destruk-
tiv inflammation  vars  följdverkningar  på  sikt
kan komma besmitta  hela  systemet,och att då
i efterhand försöka  utröna  grundorsakerna till
denna   smittosamma   epidemi,  är  bortkastad
energi  då  de  ansvariga  kommer  svära sig fria
från allt ansvar och istället framhäva  sina goda
grundföresatsers avsikter,varav det sistnämnda
just tillhör sjukdomssymtomet.
                                          *

                                                 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-08-06 03:11



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Jag kom osökt att tänka på en mossart
kallad rysslav... den växer starkt utåt,
men ruttnar samtidigt inifrån.
En förbluffande likhet!!
2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP