Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag älskar min hälsa som är bättre än alla andra irrelevanta saker.


Du, stängde havet, i dina ögon, blå.

 

 

 - En Ridå av sot från de senaste två dagarna,

Har inlagt sig i min näsa, hals och ögon.

Rök plåga mina barndomsminnen som var i förrgår.

På den tider allergiska barn behandlas mer efter naturliga metoder,

mamma rensa min näsa med rök från fräsande majsmjöl på glöd aska

 

Det skalar av hosta, rinnande näsa, rinnande ögon och små, lätt feber och sjukdomskänsla mycket mer drifter att sova, dag eller natt.

 

  Men hur att sova när man inte kan andas?

 

Och jag kom ihåg min mormor (Nanny) och hennes mirakulösa botemedel bota mig en gång när jag var frusen och jag kunde inte vila.

 Så tar glöden ut och sedan strö lite majsmjöl på det.

Böja mig ner och andas in röken som frigörs och snart kommer du känna att du kan andas bättre berättade mamma för mig.

 

Ibland tar hon en medelstor lök och så hela oskalade krossa med knytnäve i ett hörnbord som han gjorde, gammal farfar från landet.

Stäng sedan näsan krossad lök och två eller tre minuter, drar starkt på näsan, den lukt som den avger. Den hjälper dig att andas bättre och känna desinficering, av lök.

 

Ibland kokar en liter vatten. Efter koka, lägg i vatten några kvistar basilika, mynta, timjan eller timjan, valeriana och täcka skålen fem minuter efter det, med en stor handduk på huvudet, hade mig böja över skålen och göra inhalationer 10-15 minuter så länge som den orkar.

 

Ibland sätta på en näsduk eller bit gasbinda några droppar äppelvinäger och hålla näsduk till näsan. Om jag hade svensk bitter, göra detsamma.

 När jag var skadad på insidan av näsan, mjuka upp den bittra Svensk på stuss och torka näsan på insidan.

Du andas lättare som våra vänner Familjer från Nordpolen

 

en ringblomma te, mer fokuserad efter det svalnar till kroppstemperatur och 2-3 med droppar citron

Såldes satte två droppar av denna blandning i vardera näsborren.

Hålla i huset en vas med granris vatten det hjälper mig andas bättre, satte sedan i skålen.

 Inte nog med att rensa näsan, men jag kunde ha en lugn, vilsam och snabbare sömn bli av med de obehagliga symptomen på vanlig förkylning.

 

I våra moderna liv vi är mer bekvämt att stanna vid apoteket för att köpa en flaska droppar och lösa problemet utan doften av lök, vinäger och rökt majsmjöl.

I ett anfall av ärlighet, vilket är mycket ovanligt nuförtiden, hörde jag en apotekare berättar en kund som frågade eter näsdroppar som ger inte beroende, eftersom dessa droppar är helt beroendeframkallande.

Valet är ditt!

Att ha hälsan!




Fri vers (Prosapoesi) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-08 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP