Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mannen på bilden är extrautrustad


Återblickar

 

Han satt med en kall pilsner och njöt på glasverandan
tog tyst en klunk ur glaset och drog sen efter andan.
"Mitt liv, sa han, har varit en märklig promenad
och stundom var jag ledsen men oftast var jag glad.

I livets hårda skola fanns många dicipliner
jag lärde av de flesta om tillvarons rutiner.
Jag började som springschas i ett skomakeri
från dessa glada minnen blir jag nog aldrig fri.

Och ännu minns jag dofterna av svett och fuktig läder
uppblandat med odörerna när Mäster släppte väder.
Som säljare av leksaker i stadens varuhus
blev dagen lång men lärorik och framtiden var ljus.

Jag mätte tyg, jag hålslog kort, jag prisräknade trä.
och gifte mig, fick trenne barn som vilat i mitt knä."
Han tog en mun ur glaset, sen, och kisade mot ljuset
som vårsolen så generöst lät flöda över huset.

"Här sitter jag, en gammal stöt, och glor i min backspegel
precis som om det fanns ett sätt att bryta mot den regel
som säger att om det som skett det lönar ej att grubbla
ty det kan ålderns sorger både snabbt och lätt fördubbla."

En ensam mås strök tätt intill den glasade verandan
när gubben tömde glaset innan han drog efter andan
och suckade, rätt tillfredsställd, och sa: "Jag tror jag vill
nu gå en sväng om köket och slå upp en pilsner till!"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-09 14:45

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  limerick
Härligt flyta
dina rim i följd
och att återblicka
ganska så nöjd
är det man hoppas
vid livets middagshöjd
och vid summering
har man ju ensam röst
vid sån votering -
ändå en tröst.






2014-08-11

  Carl Mikael Fäldt
Aj-vad bra du skriver!

Som den stöt du är , skulle jag vilja vara en tiondel av ditt sätt att skriva/vara
2014-08-10

  walborg
Skön läsning - rim och meter förhöjer
2014-08-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP