Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Numera får man säga "hypokondriker" men jag dröjer, med ålderns rätt kvar vid "hypokonder"!


Den tveksamme hypokondern.

 

Min dröm om min framtid är vacker!
Den skymmer de slemma attacker
på hälsan som åldern nu riktar
med risk för att dagsformen sviktar.

Vad bryr mig den värkande höften
mot sommarens ljuvliga löften?
Och knutorna som bor i magen
har inte en chans mot behagen.

När krampen slår ut mina vader
jag fröjdas åt blommor och blader
och blodtryckets krumsprång jag glömmer
för allt i naturen sig gömmer.

Må detta få bli ett exempel:
Fast krasslig är kroppen ett tempel
och går jag bort inom en månad
så blir jag nog ganska förvånad.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-18 10:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Ingen fin kompis den där kroppen inte - men vart tar man vägen?
2014-08-19

  Fredrik P. VIP

Jag med! Din vitalitet och humor smittar av sig.
2014-08-18

    ej medlem längre
Bra Calle!
2014-08-18

    ej medlem längre
Åh, så fint diktat! Det var ett bra sätt att behandla krämporna med, så kanske de glöms bort ibland rent av!

2014-08-18

  Minkki VIP
en hypokonders
liv må vara en pärs,
kan dock bli fin vers

vad lära vi härav? Jo,
poesi är framtidstro
2014-08-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP