Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förbjuden älskog

 

 

O, lek med mig varsamt i sommarnatten

tills morgonen smyger sig in över sjön!

Jag bjuder dig dricka det livets vatten

som villfarit många älskares bön.

 

O, lek med mig även när solen begjuter

vårt kärleksläger , nu fuktigt av dagg

dröj kvar här och känn hur vi båda njuter

så sorglöst befriade världsliga agg.

 

O, lek med mig trots att din make nalkas

i fyrsprång med studsaren laddad för skott!

Jag tvekar ej om att hans sinne svalkas

så snart han får se att du är min kokott!

 

För tusan, han sköt mig i veken!

Tja, då var det slut på den leken!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-24 15:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
En text i fin diktaranda som påminner om de gamla goda poeterna. Bra jobbat
2014-08-25

  Carl O Andersson
En vacker idyllisk historia
med lek som är rent magiskt,
men tyvärr slutar så tragiskt.
Dolce ne sarà la memoria.

2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP