Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktoholism - en missbrukares vardag

 

Märker redan när det dagas

hur min motståndskraft försvagas.

Abstinensen är extrem:

Jag behöver ett poem!

 

Giv mig genast fyra rader

annars får jag säkert spader

och behovet lär nog växa

tills jag måste ha en sexa!

 

Skänk mig då en enda strof,

diktare och filosof!

Bjud mig ett begåvat rim

så min själ kommer i trim.

 

Den förgås av anemi

utan daglig poesi!

Starta datorn! Är Systemet

öppet redan? Bra! Problemet

 

som för andra är en bärs

är för mig en ynka vers!

Tack, där nådde jag mitt mål:

Liket lever, vänner! Skål!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-08-24 16:45

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Duka Ditt bord
med olika ord.
Blanda och giv
som rent tidsfördriv
och plötsligt Du har
en rimmening klar.
Skriv den och njut . . .
Aj fan, här tog det slut.

2014-08-25

  lodjuret/seglare VIP
Fast för oss poeter till del
det skulle kännas märkligt, fel
att ej i startgropar redan stå
upp ur drömmen, springa, gå
med i handen pennans spel
2014-08-24
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP