Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NY HUSGRUND/NY SAMHÄLLSKROPP

När en husgrund  är anfrätt av mögel, är  det
endast sanering som  hjälper, liksom  när  en
tands  rötter  är  döda  och  ruttnat, då  gäller
rotfyllning,  dessa  liknelser  passar  sig  väl  i
jämförelse med vissa  förhållanden i samhäll-
ets organ,där finns röta lite här och var,inom
polismyndigheten, riksdag  och  regering, äld-
reomsorgen, barnomsorgen, psykiatrivården,
socialtjänsten,kristna församlingar, arbetsför-
medlingen, försäkringskassan, invandrarverk-
et mfl. Om man någonsin lyckas lokalisera
affekterna,frätan och möglet bör det förebygg-
as så att de inte återuppstår,vilket gör sig effek-
tivast genom att  anpassa  yrken och samhälls-
ställning efter var  och  ens  genbank, dvs  den
lämplighet som är nerärvd i varje enskild indi-
vids arvsmassa. Tänk er  en misantrop som ut-
bildas till läkare, en pedofil  som blir barnsköt-
are, en  narkoman  som  blir  narkosläkare  en
kriminell som blir kriminalvårdare,psykopater
som vårdare inom psykiatrin osv......

                                          -




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-04 12:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP