Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MILJÖPROBLEM

Jag vill vara blind, och orera
ohämmat över skrikande tavlor.
Jag vill ha inga smaksinnen kvar,
och kunna alla världens viner.
Jag vill se mellan mina fingrar,
hur vitt ljus sipprar fram
och inte ondskans vindar.
Jag vill skriva om något annat.

Du är drivminan
i mina tankar
och du tar varje ord ur min mun.
Men det är jag
som vill fånga dig.
Det är dig jag vill fånga
med starka händer,
men du är flera.
Du är många.

Som en regnbåge,
vill du varken förbli
eller försvinna.
En dag blir jag regnbågsjägare,
och jag vill hämnas.
Jag skall jaga ned er,
varenda en,
från vart ni nu finns.

Du där,
sluta förändra.
Tag och försvinn,
du, ohövliga ohyra
– det som blir vill bli.
Men jag svarar
att det är inte just så,
eller så som du tror.
Det är just det
som inte vill hända.



http://midnattsvidundren.tumblr.com/post/96919534262/miljoproblem-jag-vill-vara-blind-och-orera




Bunden vers av Midnattsvidundren
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-08 00:53



Bookmark and Share


    jordmatt
Man säger att tid läker alla sår.
Hur läker regnbågs-sårens år?
Hur glömmer man?
Hur blir man odelad någon annans?



2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Midnattsvidundren
Midnattsvidundren