Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Johanneskyrkan, Malmö


Johanneskyrkan upprepar tegelsten för tegelsten
sin tysta beslutsamhet.

Rött mönster olyder till ingen nytta
torgets svårt liberala former.

Församlingen sålde för lite sedan
marken till kommers.

För länge sedan bildades församlingen
för arbetarkvarteren.

Tegelsten för tegelsten,
tegelsten före hem och trygghet.

Arbetsköparens tid råder ännu
vid årtalet över porten.

För tidigt för fred, försent för sanning
om att bli betald och hinna hem.

Johanneskyrkan stod klar 1907.
Det finns inget vapenhus och bara elva änglar.

Rött tegel beslutsamt, porten öppen i en riktning
som gör torget i övrigt svårt snedvridet.



Det finns inget vapenhus och porten är öppen.

Ändå skyndar människor förbi som av rädsla
att inte hinna hem.


Den tolfte ängeln går ibland en liten bit bredvid dem.




Övriga genrer av Sorl
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-10 20:11



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Vacker avslutning!
2014-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Sorl