Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kumpaner

Vi är kumpaner, bundsförvanter,
och inte till just den här världens begränsade idéer om hur,
vi är kumpaner mot just de idéerna.

Vi är inte ett par i den borgerliga samexistensen,
inte delägare i ett projekt, nej nej

vi är kumpaner,
inte bandmedlemmar fast vi spelar tillsammans,
inte kamrater fast vi slåss i samma rörelse,
inte agenter i kriget fast vi är på samma sida hemligt,
nej vi är, vi är kumpaner, bundsförvanter, ja ja i vår egen bemärkelse

och vi böjer oss och vi höjer oss
under och över allt annat för att vi är varandras
och vi är trogna, vi betalar våra pris och vi ger oss hän,
ja ja,
utan andra begränsningar än våra liv,
som vi spränger in i världen så att den krackelerar, ger oss plats
som kumpaner, bundsförvanter.

Lämnar du mig blir jag ett okänt fenomen.




Övriga genrer av Sorl
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-11-23 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sorl