Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LUFTBUREN ROMANTIK

Upp skickas krigsflygplanen,
luftburen romantik.
“Tyst!” hörs viskas
däri högt upp bland molnen,
strax efter
“kommer dom oss att se?”

Strålkastaren kastar sig
över sin kära ögonsten
– oblyg nere på scenen ikväll.
Dom bjuder på episk,
storslagen dramaturgi,
för en publik
allt jämnt under tystnadsplikt.

Trots all världens betänketid,
och all deras leendeexercis,
vågar dom där nere trotsa
med sargad sjöfartsmin.

Blickar möts omvartannat,
intryck komprimeras.
Vår kärlek,
det är komplicerat.
Vill inte stanna något mera.

Dom beklär lyckan som svårflörtad;
ett evigt dinglande godis,
stationerat framför nosen.
“Åh, så utsökt”,
säger barnen.

Så kom tre käftars smäll,
tänt varé här igen.
Är detta ens verklighet?
Döm ej författaren till boken.
Bara för arga hunden,
skäll inte på rasen.

Dom önskar svar utöver vanliga,
dom frågar om ditt namn,
om du
“sett nåt lustigt på’t tag?”
Tron på anständighet
går bortom all tänkbar komik,
men en flyktig blick låtsas,
i vanlig ordning,
som “ingenting”.

Dom lär ut om vem som skapat vad,
dom ger dig olösliga räknetal,
tunga pjäser,
som du sticker till ditt arsenal.

Avsaknad adressat,
men jag skjuter.
Och kulor, som viner,
beprövar fienden
jag inte vill bepröva något mer.

Dom får dig dansa till dess pipa,
fast pipan inte spelas.
Löften om förankring,
sånger om kärleksförklaring.

Ni får er en lektion
i vacker eskapism
fast skolda’n, sedan länge,
tagit slut.

Jag sträcker ut min tunga,
och dricker,
tills sötman övervunnits.
“Åh, vad utsökt”,
säger barnen.

Dom gillar förtvivlan, komplicerat.
Dom får dig se på livet som med algebra.
Dom lär dig om patriotism.
Dom får dig räkna försvårad matematik.

Pengar och maktbegäran,
får mig att undra vad rikedom é.
Pengar och makt kvadrerad,
livet måste vara större än det.

Idag känner jag mig nobel,
och delar med dig olycksbroder
livets sarkastiska bröd
och betvivlets granna dryck.

Så när det är kungens tur på bordet
har löparen tänkt till.
Det bryts ut jubel hos publiken
– en triumf, förstås,
det med.



http://midnattsvidundren.tumblr.com/post/95128681522/luftburen-romantik-upp-skickas-krigsflygplanen




Bunden vers av Midnattsvidundren
Läst 247 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-14 18:20



Bookmark and Share


    nånja
Dina texter får mej att tänka på känslan en karaktär som heter Les Farley i en bok som heter The human stain inger.
2014-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Midnattsvidundren
Midnattsvidundren