Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnen som andas



I en chimär misär
röker vi ut dem
Barnen som andas
i tobaksfabrikens hetta

I en primär sekundär
får lungsoten tag
i en galopperande
och flyende hosta

I en volontär missionär
klappar lungorna länge
där de står och rasslar
med bössan på sned

I en primär misär
röker vi ut dem
barnen som lever
i plastpåsens ångor

Av en chimär volontär
snoppas cigarren
långt ner i fickan
på patronernas byxor







Fri vers av Lady Macbeth
Läst 377 gånger
Publicerad 2006-04-02 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lady Macbeth