Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Bild: Tidskriften: Akademiker


I EN POLEMIK MED EN KOLLEGA

Han säger att han har tillägnat sig kunskaper med långa utbildningar vilket gett honom förutsättningar att tjäna bra. Han tillägger att han har skaffat sig en ekonomisk trygghet så att han kan köpa privat vård när han går i pension.

 

Jag säger: Det är inget fel med det, du förtjänar det. Men glöm inte att du hade bara haft TUR att du föddes med en teoretisk hjärna och hamnade i en social vänlig miljö med förutsättningar för att kunna ägna dig åt långa teoretiska utbildningar som resulterade bland annat i den finansiella tryggheten som du har idag. Men tänk på de som inte haft denna TUR att födas med en teoretisk hjärna. Detta trots att de kanske hade befunnit sig i en social vänlig miljö. Då är det statens ansvar att se till att dessa individer får ett anständigt liv med tak över huvudet, med mat på bordet och med en social trygghet som till exempel vård och omsorg.

 

Man ska inte behöva skämmas för att man inte haft förutsättningar för att göra bättre ifrån sig.

Man ska inte behöva ha ett sämre liv för att man inte haft förutsättningar för att göra bättre ifrån sig.

 

© Samuel E. Rajeus / den 13 september 2014

 

 
Fri vers (Fri form) av Samuel E. Rajeus VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-16 08:44Bookmark and Share


  Samuel E. Rajeus VIP
@Annie
Absolut är det så.
Det går att titta på den från lite olika synvinklar. Element som intellekt och ett gott hjärta (IQ och EQ) är definitivt viktiga.
2015-01-25

    ej medlem längre
Mycket bra! Ingen skulle behöva gå hemlös eller utan möjlighet att klara sig, som så många får göra i dag.
2015-01-25

  Annie b'larsson VIP
Det är delvis som du säger. Men man får inte glömma att det finns många människor som har goda förutsättningar för teoretiska studier, men tyvärr inte får möjlighet att ta del av dessa. Sen vill jag tillägga, och där tror jag du instämmer, att det optimala måste vara ett hyfsat gott intellekt parat med ett gott hjärta, dvs, en god empatisk förmåga och att de tu samarbetar på ett bra sätt.
2015-01-25

  walborg
Just så är det ju
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Samuel E. Rajeus
Samuel E. Rajeus VIP