Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som skugga genom natten.

 

 


 

http://www.youtube.com/watch?v=AYmTuuL_RKM

 

 

En fågel forsande från en kastanjeträd,

Skakar mina tankar starkt svärtade.

 

Natten som släpptes av hennes svarta jacka,

 Som genom ett troll slag.

 

Nu faller, hälla hösten i glidning,

Medan vårt öde avgörs vi prasslar i skogen.

 

Bland svampar ligger brusande,

Böner i våra själar, döljs som träd kvinnojour.

 

Vid förälskelser, förhoppningar iskallt nu,

Morgonen kaffe när vi kallar i absurt imaginära våra tikar.

 

Likna ett vänligt leende, 

Varför är vi inte nöjda?

 

När himlen är blå,

Solen smeker våra ansikten utan att bli brända.

 

I atmosfärer faller inte bomber och människor kämpar för att förstå varandra.

Varför inte bli glada och tacksamma?

***

(Sång översättning)

 ”Lär dig från allt”

Lär av vattnet för att få jämn väg

Lär av lågorna, att allt är bara aska.

 

Lär av skugga att hålla käften och titta,

Lär av sten, så stilla att göra.

 

Lär dig att solen gå ned

Lär av sten, hur man säger.

 

Lär av vinden som blåser på banorna,

Hur ska världen fortfarande gå?

 

Lär dig allt att du är alla systrar

Hur ska jag gå genom livet vackert, hur vacker att dö.

 

Lär av mask som ingen såg,

Lär av lilja alltid vara ren.

 

Lär av lågorna som har bränt oss,

Lär av vattnet ger inte tillbaka.

 

Lär av skuggorna för att vara ödmjuk henne,

Lär från rock till tung storm rader.

 

Lär av solen, vill vi veta ditt,

Lär av stjärnorna som i himlen finns det många arméer.

Lär av dem cricket, den som du sjunger ensam,

Lär av månen, inte skrämmas.

 

Lär av örnarna när du har tunga axlar,

Och gå till myran att se henne börda.

 

Lär av blomman för att vara försiktig eftersom det

Lär av fåren att få mildhet.

 

Lär av fåglar, för att vara mer under flygning

Lär dig allt om att allt är flyktigt.

 

Ta ut alla offer vara av människor som passerar,

Lär av allt förgås, hur man lever för evigt!

 

(Trajanus Dorzi)

 

"Ta på er mitt ok och lär av mig, dig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat, så skall ni finna ro för era själar Ty mitt ok är bra och min börda är lätt.". (Mt.11, 29-30)




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 10 gånger
Publicerad 2014-09-16 22:27



Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-17 10:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint diktat, mycket att reflektera över...
Mycket vacker bild!
2014-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP