Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fäbodhymn



Skimrande lin hav
himmel väver minnen
skenskarvars dunk frustande lok
skepp i fjärran ögonvråtår
svällande segel klingande vant
tjärad hampa hamnslampa
vidjestarka fingrar runt stinna juver
sjunger vemodets lov koskällornas dova klang
brunstljud från näverluren locktoner för tjuren
rid mig i natt sänghalm känslopjunk
dun dunk dunk redan över
tummad Fröding ligger lik på fransig duk sinnessjuk
spannen tömd ulv i fårakläder redan glömd
katten nyser i solskenet
fäbodstintan myser av välbehag
sommarnatten ler
slår in ull i lin bommen går natt som dag
på vevgrammofonen sprakar "Sånt är livet"






Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-09-22 18:26



Bookmark and Share


  Connie
Härlig vardagsberättelse från bygden!
2014-09-23

  Michaela Dutius
En skönhetsupplevelse för själen att läsa denna välformulerade dikt!
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP