Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ballad 


Jag lämnar...



jag lämnar

lämnar en sång

den

som på en kulle

om en dal,

i gryning…

 

kulle som

 

vi hade klättrat

genom snön EU´s blodiga fabler,

vita snöflingor och blod

förvandlades till snöfläckiga, samhällsslask!

den född, får födas

du får tur retur på en byråkratisk väg

 

Jag lämnar på min plats,

  En stjärna.

Som lyser på natten

i din fåfänga.

 

Lämna en stor avgång

Omfamnade  

Zenith himmel.

Vårt engagemang

Det som ser.

Inte förgäves?

polemisk

 

Jag reste i världen.

Bara komma bort,

Från platsen som förbannelse har nått mig,

 Gång på gång.

 Rasistiska välstuderat grannsosämja.

det smitades som e-bola viruset.   

 

Såg till blomma från barndomen, ibland.

Stora knut, röda.

   

mitt båthus bröts i bitar

första bot,

 andra bot

Bot efter bot!

 

Spräng den!

Det fins försäkring för din dårskap!

Skrikande jublade jag euforisk.

 

 Jag hos barbarer?

Skrattades

Snorklade

Det ger sig…

Jul gåvornas,

Tids tabell.

 

 

 

Fåglar,

 oförberedd

Hör dem sjunga.

starta en

Konsert

I mitten av hösten.

 

animera mina ögon

Se tillbaka med längtan

För allt som jag en gång

okunnig.

 

men nu dagen

Är fylld med solsken.

 

Bara du och jag.

Sol som ska bestraffa vår fiende

Torkar till sprickor,

 Deras släkt träd och slaktas plågsam.

 

Socialistiska lägret,

 hermetiskt tillslutna,

 Har nu öppnat sina dörrar!

igen, försiktighet mer,

Fåglar och människor fria

 Inga gränser.

 

  Släpp loss!

  Tänkt att vara gratis!

För de som var

Inspärrade längre.

 

Barock i oken svär.

glad jag lämnar,

bro som en gungad höst fjäder

 

  Gungar ostörd tropisk.

Vaga mina drömmar

där jag svängar drömmar

som, jag virkade.

  i polarnatten.

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-04 19:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP