Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Händelse

Det var en sådan där liten, cirkelrund väggspegel, med en ram av långdragna spegelskärvor som gjorde att när du tittade på den lilla runda spegelytan du samtidigt såg dina ansiktsdelar i skärvorna; hårfästet, pannan,  kinderna samt hakorna vars betydelse för totalbilden överdrevs i det splittrade perspektiv som väggspegeln erbjöd. Hon tittade på spegelbilden, fnissade tonårsaktigt och sa: "så har jag aldrig sett dig förr och vill aldrig se dig igen" varefter hon lämnade mig  där, med stekpaden i högsta hugg och pilgrimsmusslorna kvar i stekjärnet, på sin brända väg mot avfallspåsen. Några månader senare såg jag henne vid disken på en bar i Santa Fe. Jag höjde mitt glas mot henne men hon gjorde ingen min av att känna igen mig.




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-11 16:18

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Uti spegel sprucken
man ser som drucken.
*
Nog var ”Messias”
en större Händelse.
2014-10-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP