Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslor är bra att ha. Dels då en vill få något skrivet eller bara gå ut på playa del balcony och ropa ut till världens alla takåsar att nu kan Åsa ta och dra något gammalt över sig igen.


Är det nytt år nu igen eller bara fikapaus?




En tar och häller i vatten
i en sådan där tingest som fås
att koka, och när det vattnet kokat upp
så slår den
det över te, kaffi, choklad
eller nässlor
och när det sedan nått
nöjaktigt och drickbart läge
så är det en kopp hett.
Det är ungefär som
att säga 'fika' istället för kaffipaus.
För tänk om den som får en kaffipaus
vill dricka annat än kaffi, vad fan
har då den för 'rätt'
att ta paus precis som de där
som går iväg
och tar en rökpaus och lämnar en annan
med ändan bar
och med allt jobb mitt i skiten.
Jag skulle lika bra
kunnat säga att jag skulle gå och skita
eller ringa ett viktigt samtal
och så ringa brandkåren och säga
att nu brinner det igen
och så lämna arbetsplatsens adress.
Det finns alldeles för många
som gillar att kunna lämna en i sticket
och gå och
uträtta privata ärenden
när allt jag vill är att dra min fyrtiofemma
och fyra av den i luften
för att få folk att fatta att vi firar nyår
bara en gång om året och inte en gång i timmen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-29 21:08



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Give me a break! Vill han inte ha rast? När du nu har så nära till playan. Men jag lärde mig åtminstone nu att det borde heta "feka"!
2014-10-30

  lodjuret/seglare VIP
Jag nyttjar varken knark, alkohol, tobak eller taktpinne, har inget körkort och semestrar aldrig i Algarve eller ens i Alperna. Däremot åker jag tunnelbana, buss och även rulltrappa då andan faller på.
2014-10-29

  Nanna X
röker du bara på nyårsafton?
2014-10-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP