Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris tillägnad de som stundom ridas av maran


När maran rider

En natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut.
Jag drömde om att själen svalt
och alla ord var slut.

Jag drömde om en jättesal
befolkad blott med lik.
Och det var de som skulle gett
vår tillvaro musik.

Ett helvetes scenario som
dock ej gav mig nöd.
Ty lyckligtvis var även jag
i drömmen kall och död.

Jag måste medge att det var
så här på livets höst
i all sin grymma märklighet
en ringa men dock tröst.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-31 12:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
I natt jag drömde något som
jag aldrig drömt förut,
jag drömde om våra släkter som
likt barnen snurrar runt på vårt klot!

Tack för inspiration
2014-11-01

  lodjuret/seglare VIP
Enbart att läsa en berättelse på väl flytande rim, tröstar ett litet knytt till läsare. Trenne fång rosor förtjänar texten.
2014-10-31

  Annie b'larsson VIP
Fantasifullt men mardrömslikt. Jag fick då ingen lindring.
2014-10-31

  Carl O Andersson
BRA Skrivet!
Men mycket få människor lever i dag – de flesta gör förberedelser för att leva i morgon. Jonathan Swift.
Man kan nog också påstå att Döden är den väldigt sjukes bäste läkare.
2014-10-31

  walborg
Elegant i gott sällskap bland musikerna och konstnärerna
2014-10-31
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP