Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låttext skriven på väg hem med nattbuss 4, Stockholm, tidig sommar 2014.


Nattbuss 4

Ute i staden blinkar rött och blått
Att åka nattbuss anses inte alltid vara flott
Klockan är fyra och mitt i min yra
Är det du som fångat mitt intresse
Jag må vara full och jag trillar omkull
Men hjärnan är i sitt rätta esse

När jag är ensam samlas alla frågor
Känslorna de sveper i vågor
Folk säger att du bara är blyg och försiktig
Fast, hell no, du kysste mig först
Jag trodde att du kanske kände på riktigt
Men du bara släckte din törst

För varje plan jag passerar:
Fridhems, S:t Eriks och Oden
Tänker jag tillbaka på alla de tecken
Alla kyssar och orden

Hur kan en människa göra en så galen?
Men samtidigt få en att smälta?
Och är det rättvist att du ska få frihet
När jag ska gå runt här och älta?

De säger att det någon gång händer för alla
Men jag hade inte planerat att falla
”Du är bara en ung liten flicka
Du ska uppleva kärlek och tårar”
Kom igen, ge er, vad spelar det för roll nu?
Det är inte värt om det sårar

För varje plan jag passerar:
Fridhems, S:t Eriks och Oden
Tänker jag tillbaka på alla de tecken
Alla kyssar och orden

Hur kan en människa göra en så galen?
Men samtidigt få en att smälta?
Och är det rättvist att du ska få frihet
När jag ska gå runt här och älta?

Ute i staden blinkar rött och blått
Att åka nattbuss anses inte alltid vara flott
Nu är klockan fem och jag ska ge mig ut för att ge mig hem
När jag slås av en stickande kyla
Jag tänker nej, nu lämnar jag dig här bakom mig
Och så kliver jag av nattbuss 4




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Thanda
Läst 329 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-11-06 22:31



Bookmark and Share


  Hanna J
Åh vad vackert. Gillar melodiken och hur starka känslor det ligger bakom. Igenkänningsfaktor målar du fram.
2016-11-14

  Kape
Fina, målande bilder!
2014-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Thanda
Thanda