Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MODERNISTEN OCH DEN RELATIVA LYCKAN

Åh, ut genom ytterdörren,
ensam,
än, egentligen,
en omöjlig väg att ta,
för oss desorienterade själar.

Med en nacke böjd, som vore
ett igentjälat gångjärn,
ned i backen mitt huvud ser,
alltid, dags ljus,
all nattetid.

Som en fjärrstyrd mal
disharmonisk.
Dödsdömd,
dödssäkert.

Den nya degenerationen;
spottskinande ren,
fräsch,
clean cut,
konfidentiell.

Som en bläckfisk
multifunktionell,
absolut rationell,
fullkomligt intellektuell.

Magen
är full med oro,
och fjärilar
med skärbladsvingar.

I hjärtat det hugger.
I kroppen det sticker.
Varför
gör det så?

Det sorlande,
ljudet, TVn pratar
min ej stridslystna huvuds magnet
tänker säkert inte sig värja.

Mina multipla
personligheter
vet inte vart, i världen,
dom skall vända.

Min nära framtid,
som vore skiffer,
eroderas.

Regressionen accelererar,
min robots logiska-hjärna
sina resurser
reallokerar.

Min biologiska installation
är med den relativa lyckan
reglerad.



http://midnattsvidundren.tumblr.com/post/102186577622/modernisten-och-den-relativa-lyckan-ah-ut-genom




Bunden vers av Midnattsvidundren
Läst 332 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-09 23:11



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
att läsa på dansgolvet!
2015-03-02

    Solai
Wow. Lekfullt snyggt, spännande att påbörja varje rad. Den gjorde mig nyfiken och smått konfunderad. Finurlig, en njutning att läsa!
2014-11-23

  ing
Vilken intressant och intelligent text. väcker nyfikenhet, måste läsa om...
2014-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Midnattsvidundren
Midnattsvidundren