Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vännen Carl O. Andersson funderar över det oundvikliga. Vi är nog många som gör det...


Ode till Liemannen


Jag såg dig nog härom natten

på väg mot mitt ringa hus.

Du finns, men det ger jag katten

i hägn av mitt flämtande ljus.

 

Att döden kan nalkas hastigt

det gör jag en konst uti

och tar jag ett mått på kistan

är det blott för mitt BMI.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-22 18:56

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Äldre för var dag som går.
Åt detta inget man kan göra.
Glesnar gör det i ens hår,
och svårare får man att höra.
Oomkullrunklig naturens lag.
om detta inga tvivel råda.
Dock åldras kan man med behag,
tills man uti en avlång låda,
i en slutlig kort transport
med kärra och med häst
till kyrkan fraktas bort
för att mötas av en präst.
* * * * *
Där öser prästen på tre skovlar jord
och yttrar sedan några valda ord.
Tja, sedan har ridån gått ner
och man behöver inget mer.

2014-11-23

  Anita Westin
Du är så bra på det rytmiska! Härligt!
2014-11-23

  Annie b'larsson VIP
Det borde finnas en lag mot döden. och måst några till.
2014-11-22

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=e_N1A42tiVM

2014-11-22

  Larz Gustafsson VIP
Och Sabina gjorde en konst av att gå.
2014-11-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP