Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Traditionellt besök i arkivet. Publicera den tidigare nästa år" var det en vänlig kvinna som förslog. Blir det bra nu?


Irmelines Julbetraktelse

 

Nu tändas tusen juleljus
och droppar på den bomullsblus
som håller vår Lucia varm
och stärker hennes blida charm.

Nu prasslas det med julpaket
och det är ingen hemlighet
att handeln ej behöver vård
för att nå nya säljrekord.

Nu trängs folk i Systemets kö
och månget barn vill bara dö
som minns hur förra årets jul
var tiden för en massa strul.

I flertalet polisdistrikt
finns de som bävar för sin plikt
att jobba och få särskild sold
för utredning av kvinnovåld.

Nu skyggar vi för tiggare
och alla uteliggare
som ser på julen som ett hån
och önskar sig långt härifrån.

Du som har hjärta. Du som rörs.
Se noga i din fyllda börs
och skänk en liten skärv till dem
som ej har värmen av ett hem.

Må helgen ge oss alla frid
och skona oss från nöd och strid
och må vi känna ödmjukhet
var gång vi öppnar ett paket.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 866 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-12-01 21:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Varmt tack för
dina kloka ord!
2014-12-21

  Minkki VIP
Tiderna förändras, dikterna består
men handeln går det illa för i år...
(enligt dagens avisa här i öst)

bra tajming av texten, klok man följer kvinnas råd ;)
2014-12-03

  Ljusletaren
Sanningen i en fin presentask ;.)
Tack /kram
2014-12-02

    ej medlem längre
Väldigt fint diktat!
2014-12-02

  Annie b'larsson VIP
Åh, Calle...det här är bland det bästa du skrivit på länge. Jag blir verkligen rörd. Tack!
2014-12-02

  walborg
Varmt tack!
2014-12-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP