Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mera valium och mediciner till folket. Mera psykofarmaka och civilisation. Mera köphysteri. Du har väl skrapat kistbotten ren inför julen. Ge till de stackars rika, så de blir än mera rika än strax innan jul.


Jag blir så upprörd av att alls tänka och känna.




De små röda
prickarna på lakritspiporna,
ja. Lakritspiporna skulle

förbjudas för att
de var svarta
och påminde folk

om att det
finns afrikaner i
samhället. Men de

blev kvar. Såväl
piporna som afrikanerna.
Folkstorm. Själv vill

jag förbjuda svart
över huvud taget.
Varför är inte

asfalten skönt grön?
Varför finns det
svarta tak på

hus, svarta bilar
i trafiken och
varför fanns det

alls en som
'svarta tavlan' som
var märkligt grön?

Om det går
att se rasism
i varenda buske

och företeelse så
borde det inte
finns svarta och

som bruna kostymer!!!
Nej, fram för
att allt skall

vara grått istället.
Rimmar gott med
hur himlen tar

sig ut, från
det här hållet.
Hur änglarna har

det vet jag
inte. Att det
finns folk av

andra kulörer är
dock inte rasism.
Det kallas fördomar

istället. Vi påstås
se ut som
grisar. Förbjud grisar

och rosa skjortor!
För att inte
tala om rosa

linnen, ryggsäckar, resväskor
träningsoveraller och mysdressar!
Förbjud allt som

går i rosa!!!
För att inte
tala om blått.

Förbjud partier med
blått i. Förbjud
vatten i stora

mängder, förbjud flaggan
och svenska nationaldagen.
Förbjud blå stövlar,

för att inte
tala om rosa!
Låt häxjakten vara

förhärskande. Själv har
jag rött på
mig dagen till

ära, det är
julbord efter styrelsemötet.
Förbjud svarta taxibilar,

svarta sedaner, svarta
likbilar och rosa
godis. Var inte

en sådan gullegris,
gå ut på
gatorna och protestera

mot att de
inte är gröna
av som avund,

blommor och gräs.
Grus är alltid
bättre än gris.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-10 11:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo! Denna gillade jag att läsa.
2014-12-14

  Ronny Berk
stort tänkande förmedlas genom den texten, omläser och omläser, ja !
2014-12-13

  Kim VIP
Detta ledde mig in på tankar: svart tak eller rött? Svart drar åt sig värme. Kanske för mycket? Kanske lagom? Är det bra är det dåligt.
Ja så mkt vi kan snurra till och sysselsätta oss med i avsaknad av någon större mening.
Men rätt och fel är ju en hela annan planhalva...
2014-12-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Här en text som borde få nobel priset! Jag med upprörd av att alls tänka och känna.

2014-12-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP