Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet



Det händer mig ibland
vid lodrät förankring
eller fördjupad förtöjning,
men tämligen slumpvis,
att jag blir havsvis

att vågorna bär mig
även på avstånd
för att lätta de tyngder
som väger så landtungt

På så sätt kan allt
på havets vis,
åtminstone tillfälligt,
förändras

och havet blir ett nät
som fångar mig
till frihet
genom maskorna.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2014-12-13 12:33



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
även mina mungipor går upp, vacker dikt om havet
2016-03-02

  aol
Ler som en liten pärla är din dikt,
2016-01-06

  Anya VIP
Vilken vacker text med lek av ord. Föll för havsvis och landstungt... Talande bilder!
2014-12-28

  Minkki VIP
en pärla - var finner man pärlor om inte i havets djup...
2014-12-15

  Lena Själsöga Keijser
underbar är denna bild

underbar

vad finns att säga
jo
tack
2014-12-14

    ej medlem längre
tycker om!
2014-12-13

  Peter Olausson VIP
"Havet blir ett nät som fångar mig till frihet..." - jag tror mig veta vad du menar. Det är underbart formulerat!
2014-12-13

  axveronika
vilken vacker text med känsla och bild
2014-12-13

  RitaBrunner
Jag ler med hela ansiktet just nu! Så underbart fint skrivet!
Allt som berör mitt inre hamnar bland bokmärkta så även denna! ;)
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP