Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Järnnätter...bagatell



Vinden smeker rygg
känner värmen sprida sig
rågen hukar sig
frosten faller som tårar
nattens kyla är över

rågvakten kan se
morgondagen an utan
oro för säden
sover han med ett öga
på glänt under bar himmel

i torpet glöder
det i vedspisen doften
av nybakat bröd
hänger kvar i köket på
soffan snarkar huskatten

snart stundar bråda
tider ett barn är på väg
vad tiden lider
livet i utmarkerna
har sin regelbundna gång





Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-13 14:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varm tanke i denna!
2014-12-15

  axveronika
ah den var stilig

2014-12-14

  i af apa
vad vackert! som en stjärnklar natt...
2014-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP