Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

speldjävulen

Jag minns min frusna fotkänsla, mina kalla händer, min rykande andedräkt, när jag återvände från skridskotjärnen utanför stan.
"Vi ses på Näckrosdammen" hade vi sagt efter skolan och man tog spårvagn och hade skyffel på axeln och matsäck i sin ränsel. Kilometervis färdades man.
Skottade, satte upp mål med kalla känger som stolpar. Spelade bandy. Mest var det bara pojkar men ibland var tjejer med. Då lekte vi tafatt och det hände att man fick henne i famn. Så nära. Så underbart.

Sen tog man sig alltså hem. När mörkret så krävde. Lite mör. Kanske kall. Men allt hade man gjort själv.
"Var det bra på dammen i dag" frågade mor och satte fram mackor till kväll.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-22 19:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
härlig läsning ... och kul rubrik
2014-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP