Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankens frihet

Strimmor av ljus är december morgons skådespel.
Solrosen har för länge sedan tappat sina strålar.
Från sin gren släpper droppen sakta sitt grepp.
Genom dess hinna förnimmer jag ögonblicklig klarhet-
Havrefälten böljar i den tilltagande vinden.
Det är sommar i tanken. Det är frihet att minnas-
Allt är en rörelse genom tid och rum-
Jag minns de röda rosorna på den klockformade klänningen.
Ljudet från vågorna. Vindens svala beröring-
Trygghet är årstiders ständiga upprepning-
Riktningen vilar förankrad i tiden-




Fri vers av Margit Grell VIP
Läst 670 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2014-12-22 20:26



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tankars frihet väl förd till poesi, ja !
2015-06-24

  Ronny Berk
tankars frihet väl förd till poesi, ja !
2015-06-24

  Iréne S Räisänen VIP
Bildskapande och rytmisk.
2015-02-08

  lodjuret/seglare VIP
Att ständigt känslomässigt befinna sig ett halvår bakåt eller framåt i tiden är ett gott alternativ till att söka leva i nuet.
2015-02-08

    ej medlem längre
Många vackra bilder som målas upp, ger starka känslor, mycket fin dikt
2015-01-20

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Margit Grell
Margit Grell VIP