Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om du kan träffa Triumph och Disaster.

Om, efter: Rudyard Kipling
 
  19 Mai 2012 03:00
Om du kan hålla ditt huvud när allt om dig
Förlorar sina och skylla det på dig,
Om du kan lita på dig själv när alla män tvivlar på att du,
Men ta hänsyn till deras tvivla alltför;
Om du kan vänta och inte vara trött på att vänta,
Eller man ljög om, inte handlar med lögner,
Eller bli hatad, inte ge vika för att hata,
Och ändå ser inte alltför bra, och inte heller prata för klok,
Om du kan drömma - och inte göra drömmar din herre;
Om du kan tänka - och inte göra tankar ditt mål;
Om du kan träffa Triumph och Disaster
Och behandla dessa två bedragare precis samma;
Om du kan stå ut med att höra sanningen som du har talat
Twisted av skälmar för att göra en fälla för dårar,
Eller titta på saker du gav ditt liv till, brutna,
Och böja och bygga 'em up med slitna verktyg,
Om du kan göra en hög av alla dina vinster
Och riskera det på ett varv av beck-och-kasta,
Och förlora, och börja igen på dina början
Och aldrig ett ord om din förlust;
Om du kan tvinga ditt hjärta och nerv och senor
Att tjäna din tur långt efter att de är borta,
Och så håller på när det inte finns någonting i dig
Utom Will som säger till dem: "Håll ut!"
Om du kan prata med publik och hålla din dygd,
Eller gå med Kings - eller förlora den gemensamma beröring,
Om varken fiender eller kärleksfulla vänner kan skada dig,
Om alla män räknar med er, men ingen för mycket;
Om du kan fylla oförsonliga minuten
Med sextio sekunder värde av distanskörning
Din är jorden, och allt som är i den,
Och - vilket är mer - blir du en man, min son!




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-09 10:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP