Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
text:rumänska och svenska.


Konkurrensen i plågor.

Competite prin Agonia. 

poezie
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

de Jeflea Norma  Diana  [Viespea ]

2010-10-13  |     | 

 

Competitie prin Agonia.

Noi am împartit idealuriile,drumurile,
Potecii ale unei vieti amagitoare.
Ne-am antrenat apoi succesurile,
Zece de mii de texte pîna la un grand finale.

Apoi invidia competitei,
Ne înversuna ma-i tare...
Purtam aceiasi masca ,
Doar de alta culoare.

Coronita învingatorului,
Si-a unui alergator esuat.
Transpiratile noastre lasau sentimental.
Unor excrementi împachetati.

Deacum un razboi rece,
Sentimente tachinarile fara de pudoare.
Marcînd clar cine-i onest sau un agonic,
Prin miopia unei editorial  conlocuitor.

******************************************* 

Konkurrensen i plågor.

 

Vi delade ideal vägar,

Stigar ett liv vilseledande.

Vi sedan utbildade oss till framgångar,

Tio av tusentals texter upp till en grand final.

 

Sedan avundas konkurrenskraftig

Vi spänna och mer.

Jag var klädd i samma mask,

Bara en annan färg.

 

Krans vinnare

Och en löpare misslyckades.

Låt vår emotionella svettning.

Som en förpackning med avföring.

 

Från och med nu kalla kriget,

Känslor, retas utan skam.

Tydligt markera vem som är ärlig eller plågsammare

Den närsyntheten av redaktionell, sambor.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-10 04:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP